Risteilyllä Turusta Tukholmaan

Ruotsinlaiva on sanana suomalaiseen suuhun oikein tuttu ja se tietää aina hauskaa risteilyä, joka päätyy länsinaapuriimme Ruotsiin. Risteilylle mennään tavallisesti viikonloppuna; laiva napataan perjantaina satamasta, iltaa vietetään isossa risteilyaluksessa, yövytään hytissä ja aamulla herätään lauantaiaamuna Tukholmasta.

Maihin päästyä on siellä aikaa viettää lähes kokonainen päivä hyvin syöden, shoppaillen ja kaupunkiin tutustuen, kunnes on aika palata takaisin laivalle myöhemmin iltapäivällä. Laivalla voi taas viettää toisen hauskan illan ja nukkua yön yli risteilyaluksella ja herätä aamulla virkeänä, tai sitten edellisillan kulusta riippuen vähemmän virkeänä Turusta.

Laivoja joka makuun

Risteilylle voi toki lähteä myös keskellä viikkoa, omista aikatauluista riippuen. Ikäraja kyseisille Päivä Tukholmassa- risteilyille on sinne operoivilla yhtiöillä Viking Linella 21 vuotta ja Silja Linella 18 vuotta. Viking Linen alukset Viking Grace ja Amorella seilaavat Tukholmaan asti Silja Line puolestaan vie perille Baltic Princess- aluksen kyydissä ja takaisin pääsee Galaxy-laivalla, mikä tarkoittaa että matkan aikana pääsee kokemaan kaksi eri alusta, mutta matkatavaroita ei voi jättää menolaivaan, vaan tulee ne ottaa mukaan maihin tai säilyttää vaikka terminaalissa turvassa kaupunkipäivän aikana.Matkustit sitten Silja Linen tai Viking Linen aluksilla, ovat molemmat hyvin samankaltaisia ja täynnä toimintaa ja viihdettä. Laivoilla yövytään hyteissä, joissa on pieni WC ja suihku, ja niitä voi valita joko merinäköalan tarjoamalla ikkunalla tai laivan promenadiin tarjoamalla näkymällä tai jopa ilman ikkunaa. Hyttejä on eritasoisia ja eri kerroksissa, joista osa on jopa autokannen alla.

Risteilyt sopivat kaiken ikäisille matkustajille, reissasit sitten lapsiperheenä, pariskuntana tai kavereiden kesken. Lapsille suurin ja jännittävin asia on varmasti lasten oma alue eli leikkihuone, josta löytyy klassikkohitti pallomeri sekä monenlaisia muita hauskuuksia, kuten piirustuskilpailu, laivasuunnistus, pöytäjalkapallo, kasvonaamioita sekä pelejä.

Laivoilla seikkailee usein myös suuret ja tutut lasten suosimat maskotit kuten Muumit, Harri Hylje tai Ti-Ti Nalle, joita pääsee halaamaan ja joiden kanssa ottaa kuvia. Lapsille järjestetään risteilyillä usein myös festareita ja lisäohjelmaa, joissa pääsee tutustumaan muihin lapsiin ja osallistumaan yhteisiin leikkeihin.

Viihdettä ja ostoksia aikuisille

Aikuisista puhuttaessa löytyy viihdettä ja tekemistä jokaiseen makuun aina Tax Free- myymälöissä shoppailusta kolikkopelien pelaamiseen ja ohjelmarikkaisiin yökerhoihin. Verovapaasti voi laivoilla shoppailla edullisesti muun muassa alkoholijuomia, makeisia, kosmetiikkaa ja muuta hauskaa.

Laivojen peliosiot ovat erittäin kattavat, ja pienellä kolikkomäärällä pääsee jo pelailemaan pitkäksi aikaan onnen hieman potkaistessa. Näin nautit kasinopeleistä Turussa, Tukholmassa ja sillä välillä.

Laivojen yökerhot ja klubit taas tarjoavat usein live-musiikkia, kuten vaikkapa tunnelmallista jazzia pianistin säestämänä, jota on nautinnollista kuunnella pitkän illan ja päivän päätteeksi vaikkapa Gin Tonicista nauttien. Mikäli puolestasi kaipaat hieman lisää toimintaa, on laivojen isoilla näytöslavoilla aina ohjelmaa käynnissä illan mittaan ja erityyppisiä esityksiä, kuten tanssia. Laivoilla on esiintynyt muun muassa tunnettuja laulajia ja tanssiryhmiä, kuten esimerkiksi Scandinavian Hunks ja Scandinavian Babes.

Hurmaava buffet

Laivoilla on myös monipuolinen ruoka- ja juomatarjonta aina A la Carte- ravintoloista risteilyalusten omiin buffet-ravintoloihin. Mikäli mielit vetää navan täyteen hinta-laatusuhteeltaan sopivaa ja täyttävää laaturuokaa, kannattaa buffet ostaa jo etukäteen ennen risteilylle astumista, täten säästää muutaman euron ja pääsee syömään tiettyyn aikaan eikä tarvitse jonotella. Laivojen buffetit ovat hervottoman suuria ja notkuvat pöydät niin lihaa, kalaa, salaatteja ja muita kauden herkkuja, rönsyilevää jälkiruokapöytää unohtamatta. Aamupala on myös mahdollista syödä laivalla, ja startata päivä täysin vatsoin. Laivan muut ravintolat ovat usein italialaista, välimerellistä tai muita vastaavanlaisia keittiöitä, mikäli etsit hieman intiimimpää tunnelmaa.

Päivä Tukholmassa- risteilyt ovat kaiken kaikkiaan mitä otollisin irtiotto arjesta, jolloin pääsee reissun päälle usein melko edullisesti ja helposti ilman lentämistä.